Abonneren  Inloggen

“The Women in Print” centraal in tijdschrift dat op Drupa wordt gedrukt

5 juni 2024

Het nieuwe nummer van tijdschrift “Women4Women” wordt live gedrukt op Drupa 2024 op de stand van Fujifilm. Meer dan twintig vrouwen van over de hele wereld deelden hun verhalen en ervaringen in een branche die tot 1876, het jaar waarin de Women's Printing Society werd opgericht, het voorrecht van mannen was. De foto's van de Turijnse fotograaf Paola Agosti, gemaakt in enkele fabrieken in Italië in de jaren tachtig, begeleiden de lezer op een reis in kleur en zwart-wit om "women and the machine" te ontdekken.

Vanaf deze editie heeft het magazine van Fujifilm een nieuwe look gekregen en is er een flinke restyling van het logo en de lay-out doorgevoerd. Qua inhoud wordt de nadruk wordt gelegd op kwesties als diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit. Het tijdschrift wordt live tijdens Drupa gedrukt op de Jet Press 1160CFG op de stand van het bedrijf (hal 8b, stand A02).

Uitdagingen

‘De verhalen die we in dit nieuwe nummer hebben verzameld, gaan allemaal over uitdagingen’, zegt Luana Porfido, Europees hoofd Corporate Communication en ESG Management Fujifilm Europe GmbH. ‘Een uitdaging die stilletjes maar nog niet volledig wordt onderkend, een uitdaging waarbij vrouwen en machines samen vooruitgang boeken en evolueren, wat aantoont dat technologie, in dit geval toegepast op de grafische industrie, niet een activiteit is die alleen voor mannen is weggelegd. Deze prachtige vrouwen vertellen ons hoe ze empathie weten te creëren met deze mechanische ‘harten’. Dankzij de sterke band’die ontstaat, is het mogelijk geweest om resultaten te bereiken die we als artistiek kunnen omschrijven. Zakelijke aanleg alleen is daarvoor niet voldoende.’

Klik op de afbeelding om het magazine te lezen

Onder de bijdragers bevindt zich Lisa Farinati, hoofd bedrijfsadministratie bij Faservice Srl, een in Veneto gevestigd grafisch bedrijf opgericht in 1966. Chiara Bezzi, Editorial Manager van Innovative Press werkt al twintig jaar als journalist in de grafische sector en rapporteert over markttrends, evoluerende technologieën en de verhalen van uitstekende bedrijven, zoals bedrijven geleid door vrouwelijke ondernemers die hun bedrijfsfocus hebben kunnen richten op duurzaamheid, inclusie en de verbetering van alle menselijke hulpbronnen. Of mevrouw Zhu Min, vice-president van C&C Joint Printing Co. (Hong Kong) Ltd., die de onderscheiding "Bi Sheng Printing Outstanding Achievement" ontving, de hoogste technische onderscheiding in de grafische industrie in China, na uitgebreide ervaring op dit gebied te hebben opgedaan.

In het magazine komen ook diverse medewerkers van Fujifilm aan bod. Yoshiki Kimura, president van Fujifilm Europe: ‘Ons doel is om diverse ideeën, unieke vaardigheden en buitengewone mensen samen te brengen om de wereld te veranderen. Women4Women is een concreet voorbeeld dat getuigt van de weg die we zijn ingeslagen richting diversiteit, gelijkheid en inclusie.’

Women4Women is, net als eerdere edities, hier te lezen.

Foto boven: (Boven, v.l.n.r.) Makiko Numata, Francesca Mastrapasqua, Rachel li, Eugenia Alvarez and Kate Channon. (Onder v.l.n.r.) Mihoko Endo, Britta Dannenberg, Chelsea Carter and Georgia Cranwell. Foto’s van Fujifilm.


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief