Abonneren  Inloggen

KVGO wil meer concurrentie op de postmarkt

22 mei 2023

Om te voorkomen dat ondernemers verrast worden door prijsverhogingen en/of verdere verschraling van de dienstverlening door PostNL, wil KVGO meer concurrentie op de postmarkt. Daarnaast wil de organisatie zich ontwikkelen tot een kritische partner van PostNL en in gesprek blijven over de keuzes van het postbedrijf en de gevolgen daarvan voor de grafische bedrijfstak.

Onlangs voerde het KVGO een gesprek met het ministerie van Economische Zaken & Klimaat, ‘Om te duiden hoe desastreus de huidige situatie is voor grafische bedrijven door de positie van PostNL’. Daarnaast trad het KVGO verschillende keren op als contactpersoon tussen KVGO-leden en PostNL. En op 12 mei jl. voerde een delegatie van de KVGO Postcommissie een constructief gesprek met PostNL over operationele zaken die vervelend zijn en/of tot ongewenste effecten bij grafische bedrijven leiden. In het gesprek kwamen onderwerpen als de aangekondigde prijsstijgingen per 1 juli, de 24 uur periodiek service en de bereikbaarheid PostNL aan bod.

‘We voerden een kritisch, maar toch ook constructief gesprek met elkaar’, meldt KVGO op zijn website. ‘PostNL luisterde oprecht naar de bezwaren die door KVGO-leden zijn ingediend en vroeg geïnteresseerd door over de implicaties hiervan bij bedrijven. Nu komt het erop aan dat er ook iets verandert in het voordeel van de KVGO-leden. PostNL gaat op basis van ons gesprek een aantal dingen uitzoeken. Hierover communiceren we binnenkort door middel van een webinar voor de KVGO-leden. Ook plannen we in september een nieuw operationeel overleg om opvolging te geven aan de concrete acties.’

’Het is volgens ons dus goed dat we weer aan tafel zitten en in gesprek met elkaar kunnen zoeken naar oplossingen. KVGO bepaalt niet het beleid bij PostNL, maar we kunnen wel blijven aandringen op een betere samenwerking met elkaar en het gezamenlijk versterken van de markt.’

Lees het volledige bericht op de website van KVGO.


Iedere week het laatste nieuws uit de grafische wereld in je inbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters