Abonneren  Inloggen

Posters met luchtzuiverende coating verbeteren de luchtkwaliteit

4 augustus 2022

Out of home mediabedrijf blowUP media voorziet reclamedoeken van een nieuwe luchtzuiverende coating die de luchtkwaliteit in grote steden verbetert. Volgens blowUP media breekt de duurzame coating, ‘The Pure’ (een transparante laag van actief titaniumdioxide die op het PVC-vrije reclamedoek is aangebracht), schadelijke stoffen zoals stikstofoxiden uit uitlaatgassen af.

The Pure coating is binnen de campagne van Eneco gebruikt op de Giant Posters op de Rotterdamse Lijnbaan en het Eindhovens Beursgebouw. Marga Jordaans, Sr Marcom & Content specialist bij Eneco legt uit: ‘Samen met ons reclamebureau Publicis Groupe en mediapartner Mindshare is gewerkt aan een verdere verduurzaming van onze reclamecampagne. Zo is, naast de duurzamere productie van onze televisiereclame ook gekozen voor de duurzamere doeken van blowUP media. Ook deze stap op weg naar klimaatneutraal in 2035 is een voorbeeld van ‘we doen het nu’!’.

Zeeplastic en verticale tuinen

Ernst Vos, Chief Commercial Officer blowUP media Group: ‘Bij blowUP media voelen we ons verantwoordelijk voor de steden waarin we actief zijn. Naast winst proberen we bij te dragen aan een duurzamere economie, door onze business te gebruiken als een force for good. Onze Giant Posters in de Benelux zijn gemaakt van Echo®, vrij van PVC en gemaakt van PET-flessen en zeeplastic. We leggen verticale tuinen met CO2-reducerende planten aan rond onze digitale schermen. We optimaliseren voortdurend de energieprestaties van onze LED-schermen en we werken in Europa al acht jaar samen met de organisatie Justdiggit, een non-profit die zich inzet om klimaatverandering tegen te gaan door Afrika te vergroenen.

Binnenkort wordt de uitstoot van elke reclamecampagne bij blowUP media gecompenseerd door gecertificeerde klimaatbeschermingsprojecten. The Pure is onze volgende duurzame stap om nieuwe standaarden in onze industry te stellen. We zijn er trots op dat we samen met Eneco de eerste luchtzuiverende Giant Posters in Nederland kunnen lanceren. Een perfecte match met onze net-zero ambitie en de koers van Eneco om samen met klanten en partners klimaatneutraal te zijn.’

OOH-specialist Kinetic heeft een belangrijke adviesrol gespeeld bij de media-inzet van deze duurzame Out of Home-campagne. Het drukwerk wordt verzorgd door BIG Impact.

Fotokatalyse

Een ultradunne, transparante titaniumdioxide coating geeft het reclamedoek onder daglicht unieke eigenschappen. The Pure coating is niet giftig en onschadelijk voor mens en milieu. Door middel van fotokatalyse bevrijdt de coating de lucht van alle vervuilende en schadelijke stoffen zoals stikstofoxiden en fijnstof. Er wordt alleen inkt op waterbasis met het ÖKOTEX-milieulabel gebruikt.

Foto credit: ©blowUP media